Herlige bilturer du kan ta på Gran Canaria i påsken

Påsken er en fin tid å utforske Gran Canaria med bil eller motorsykkel, og nå er det ekstra grønt og vakkert etter nedbøren som kom ved inngangen til mars. Her er noen gode turforslag.

Dette grønne landskapet kan du oppleve i Degolla de La Aldea på vestsiden av Gran Canaria. Foto: Frifot Forlag

Øya består av fire klimasoner og har en svært variert natur, mange trivelige, små landsbyer, spennende fortidsminner som kan beskues, flere flotte kirker og andre bygninger samt en rekke utsiktspunkter og andre severdigheter.

Høyt oppe i fjellområdene i Tejeda og San Mateo kan du riktignok se tydelige spor av den store skogbraannen i fjor høst, med svartsvidde marker og trær, men allerede nå, bare seks måneder etter brannen, kan du se grønne tepper med gress i de mest brannherjede områdene i Tejeda.

Godt utbygd

Veinettet er godt utbygd, om enn med smale og snirklete veier mange steder i fjellområdene. Du kommer deg rundt til de fleste av øyas krinker og kroker med en helt vanlig personbil.

For de med riktig sterke nerver som søker utfordringer bak rattet, fins det stupbratte serpentinveier i fjellene på vestkanten, knapt bredere enn en personbil, som får Trollstigen i Norge til å blekne fullstendig.

Rimelig å leie bil

Leie av bil er billig på Kanariøyene i europeisk målestokk, og drivstoffprisene blant de laveste i Europa.

Øya er også så liten at du uten problem kan ta de fleste turene vi foreslår med elbil uten å lade under veis – bilutleierne har begynt å holde seg med elbiler også.

De fleste bilutleiefirmaene har også fornyet bilparken de siste par årene.

Lenker

Veikart for Kanariøyene

Tags