Pandemien bremser ikke ekspansjonsplanene for norsk hotellkjede

Den norske hotellkjeden Servatur lar ikke corona-pandemien bremse ekspansjonsplanene på Kanariøyene.

Servaturs leder for forretningsutvikling, Michael Lund Jensen, og styreleder Kai-Robert Mikaelsen foran et hotell på Gran Canaria Foto: Canariajournalen

Selskapet legger opp til en dobling av antallet hotellrom, og av omsetningen på Kanariøyene i år.

Styreleder og hovedaksjonær  Kai Robert Mikaelsen, som er fra Gjøvik, fortalte i et intervju med Canariajournalen i 2019 om sine planer om å bli en av de ledende hotellkjedene på Kanariøyene og i Spania.

Finansielle muskler

I juni gikk et annet norsk selskap, Fagerborg, med Ivar Tollefsen i spissen, inn med 50 prosent eierskap i Servatur, som dermed fikk større finansielle og organisatoriske muskler.

I dag, lørdag, publiserer avisen Canarias 7 et langt intervju med Mikaelsen, der han forteller om planene og kommenterer dagens situasjon.

8500 sengeplasser 

Servatur har nå 18 leilighetshoteller med 2010 rom og cirka 5000 sengeplasser på Kanariøyene.

En av de siste utvidelsene av virksomheten, er overtakelsen av hotellet Beverly Park, som ble auksjonert etter å ha gått konkurs.

Hvis alt går bra, vil Servatur i løpet av året ha utvidet til 4000 rom med 8500 sengeplasser, ser Mikaelsen til Canarias 7.

Holder hotellene åpne

Servaturs virksomhet har også blitt påvirket av pandemien, men de har gjenåpnet hotellene etter at alarmtilstanden i Spania ble avsluttet.

Bare to av hotellene er stengt fordi de renoveres. Servatur Puerto Azul holdes stengt til sommeren 2021, fordi en omfattende ombygging gjennomføres.

-Vil komme tilbake til normalen

Mikaelsen er ikke i tvil om at Kanariøyene vil returnere til en normaltilstand som turistreisemål etter pandemien.

Han tror også at mange som normalt ikke ferierer på Kanariøyene, vil velge å reise hit fordi de vil anse det som et trygt reisemål.

Turistene vil komme tilbake når all usikkerheten er borte, og smittevernrestriksjoner og karantenekrav blir fjernet, tror Mikaelsen.

Han tror at det vil bli en vintersesong for turismen på øygruppen, men med lavere belegg for hotellene.

Tags