300 millioner euro til sjokkplan mot Thomas Cook-krisen i Spania

Den spanske regjeringen godkjenner 11. oktober å sette av 300 millioner euro til en sjokkplan som skal dempe effektene av Thomas Cook-konkursen.

Over tre milliarder kroner (300 millioner euro) skal brukes til å bremse slaget etter Thomas Cooks konkurs. Foto: Pixabay.

Kanariøyene er hardest rammet. 200 hoteller var svært avhengig av Thomas Cook på øygruppen, og flere av disse står i fare for å gå konkurs.

Et av tiltakene som skal gjøres av myndighetene er angivelig å redusere passasjeravgift og flyplassavgift på flyvninger til Kanariøyene og Balearene denne vintersesongen. Flyplassavgiften reduseres med 38 prosent.

Enaire skai i tillegg redusere ruteavgiften med 12 prosent fra januar 2020, og myndighetene tar på seg å styrke arbeidet med å tiltrekke flyselskap til rutene.

Planen går også angivelig inn på et potensielt frafall av jobber og pengemangel for firma og frilansere med diverse lettelser fra myndighetenes side. Det r blant annet snakk om gunstige lån på opptil 200 millioner euro.

Det blir gjort mulig å utsette betaling av arbeidsgiveravgidt for månedene oktober-desember, og utsettelese av visse skatter og avgifter.

Dessuten blir manglende flyforbindelser tatt for seg i planen.

Hasteloven, som skal vedtas fredag 11. oktober, består av 13 punkter som vil bli kunngjort i morgen, fredag av ministerrådet.

3400 menneskr er allerede direkte påvirket i Spania av konkursen, ifølge fungerende handels-, industri- og turismeminister, Reyes Maroto, som fortalte pressen om sjokkplanen i Madrid i dag.

Kanariøyene har blitt besøkt av 8,7 millioner utlendinger i årets åtte første måneder, en nedgang på 3,7 prosent allerede før Thomsd Cook-konkursen.

Selskapet og dets datterselskap fraktet 2,1 millioner turister til Kanariøyene årlig.

Datterselskapene i Skandinavia og Tyskland er selvstendige selskaper som har klart seg unna konkurs og fortsetter driften.

Myndighetene har estimert at spanske hoteller har minst 200 millioner euro utestående fra Thomas Cook.

Tags