Ber om at offentlig selskap opprettes for å redde hoteller i Thomas Cook-krise

De fire foreningene som representerer arbeidsgivere i turistbransjen på Kanariøyene ber staten opprette et selskap som skal redde spanske hoteller som Thomas- Cook-konkursen har bragt i krise.

Foto: Pixabay

Thomas Cooks selskaper skylder angivelig spanske selskaper 140-160 millioner euro, ifølge turistbransjen.

Etter at boligboblen sprakk i 2007, opprettet staten et selskap som kjøpte ut bankenes vanskeligsolgte eiendomsmasse for å selge denne.

Det er en slik type statlig selskap turistbransjen ser for seg, og de ønsker a selskapet skal kjøpe deler av gjelden Thomas Cook har og betale ut til hotellene-

Det r foreningene Ashotel, FEHT, Asolan  og Asofuer som har bedt den spanske regjeringen om dette i et felles brev.

I tillegg blir det bedt om at Turespana og regionsregjeringen skal kjøre spesialkampanjer for å fremme Kanariøyene som reisemål denne vintersesongen.

Det blir også bedt om skatte- og avgiftslettelser reduksjon i flyplassavgifter og unntak for Kanariøyene for den fremtidige drivstoffavgiften i EU for fly på Kanariøyene, som er hardest rammet av konkursen.

Den spanske hotellbransjen er også ofre for Thomas Cook-konkursen og har ingen skyld i denne, påpekes det.

Et annet ønske er at luftfartsreguleringen endres slik at fly til og fra Amerika og Afrika kan mellomlande for å hente og levere passasjerer på Kanariøyene.

Andre ønsker er redusert moms og flat lavprisrate for flyreiser mellom Kanariøyene og det spanske fastlandet.

Og ikke nok med det, de ber også om at Kanariøyenes utviklingsfond for fly skal åpnes for operatører og flyselskap som kan ta over Thomas Cook-rutene.

Dessuten nullrente på kreditt fra nasjonal og regionale enheter.

Tags