Hoteller kutter priser opptil 45 prosent på grunn av Thomas Cook-konkursen

Hoteller på Kanariøyene som er hardest rammet av Thomas Cook-konkursen kan få belegget redusert fra 80-90 prosent til 30 prosent i vinter, og har begynt å kutte prisene kraftig.

Resepsjonen i hotell Cordial Playa Mogan på Gran Canaria. Foto: Canariajournalen

For overnattinger i oktober fins det hoteller som allerede har redusert prisene med 40 prosent, skrivr avisen La Provincia, som har intervjuet hotelldirektører fra Cordial, Dunas og andre hotellkjeder på Kanariøyene.

Det er ventt at det kan bli priskutt opptil 45 prosent i vinter hvis ikke andre pakkereisearrangører og flyselskap overtar det som er tapt på grunn av Thomas Cook-konkursen.

Hotellene r allerede presset på grunn av fall i turister fra utlandet i år, særlig fra Tyskland, og German Air-konkursen.

I perioden fra april til juli kuttet mange hoteller prisene med 10-20 prosent på grunn av nedgangen.

Cordial-sjef Nicolás Villalobos lister i La Provincia også opp Brexit, høyere drivstoffkostnader, en kommende drivstoffavgift for fly i EU, og økt konkurranse fra Egypt, hvor lønnskostnadene er betydelig lavere, som trusler for hotellbransjen på Kanariøyene.

Marokko og Tunisia er også konkurrenter hvor lønnskostnadene er betydelig lavere enn på Kanariøyene slik at hotellene der kan holde lavere priser.

I går, torsdag, ble 28 planlagte Thomas Cook-avganger kansellert i Spania, de fleste på Kanariøyene og Balearene.