Vannressursene i Mogán skal fjernstyres

Mogán kommune skal innføre fjernstyring av vannressursene med et forvaltningssystem som skal ligge i Barranquillo Andrés og Las Filipinas.

Mogan kommune sliter med vannlekkasjer. Nå skal vannforsyningen fjernovervåkes og fjernstyres. Foto: Mogan kommune

Systemet skal gjøre det mulig å fjernovervåke tilstanden på forsyningsnettet for ferskvann og vannets kvalitet kontinuerlig, skriver kommunen i en pressemelding.

Kostnadene er beregnet til drøyt 23 000 euro.

85 prosent av finansieringen kommer fra EUs fond for utvikling i landbruk og rurale områder, innenfor rammen av Kanariøyenes utviklingsprogram for perioden 2014-2020.

15 prosent kommer fra landbruksdepartementet og den kanariske regjeringen.

Diverse filter, målere, ventiler, aktuatorer og sensorer samt annet teknisk utstyr skal installeres for å kunne utføre fjernstyringen.

En av fordelene med systemet skal være at lekkasjer og andre feil kan oppdages tidlig. Kommunen har i årevis slitt med store lekkasjer i vannforsyningen.

Når systemet registrer et problem, skal det automatisk sende en melding til vedlikeholdspersonell umiddelbart.

Kommunen venter seg lavere vannforbruk, kortere av brudd i vannforsyningen, lavere strømkostnader og mindre bruk av tunge kjøretøy i landområder med det nye systemet.

I tillegg til vannprosjektet, får kommunen penger fra det samme fondet til å installere LED-lamper som gatebelysning i Soria.

Det skal redusere strømforbruket med 19 345 kilowattimer i året.