Undersøker om boligsalg til utlendinger kan begrenses

Kanariøyenes regjering har bestilt en juridisk vurdering av om salg av boliger til utlendinger kan begrenses med lov.

Vil bruke lovverket til å begrense boligsalg til utlendinger på Kanariøyene.

Kanariøyenes president, Fernando Clavijo.

Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, viser i en pressemelding til at slike begrensninger finnes noen steder i Europa, blant annet på øya Åland i Finland og på Malta, men ble innført før landene gikk inn i EU og ble videreført med spesialavtaler i EU.

Pressemeldingen kom på torsdag etter et møte i presidentskapet der de demografiske utfordringene for Kanariøyene ble diskutert.

Den kanariske regjeringen har lagt en strategi for å åpne debatten om demografisk fortetning i turistområder, opplyses det i pressemeldingen.

Clavijo har også et ønske om at spørsmålet skal tas opp i rammen av EUs konferanse for perifere og maritime regioner, i et forum ledet av av Kanariøyene. En formell henvendelse om dette er sendt til Brussel.

Det vil gi en analyse av situasjonen og føre til enighet om en felles respons på vanlige problemer, slik som overbefolkning i disse områdene, fastslår Clavijo.

Kanariøyene er preget av at det er vanskelig for innbyggerne å få tak i boliger de kan ha råd til i sentrale områder.

Et av kravene som ble fremmet i en stor protestaksjon mot dagens reiselivsmodell 20. april, er en begrensing av boligsalg til utlendinger.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!