Svensk jubel i ERC-rally på Gran Canaria

Svenskene Mille Johansson og Calle Carlberg vant gull og sølv i  juniorklassen under Rally Islas Canarias på Gran Canaria i dag.

Neste år blir Rally Islas Canarias innlemmet i verdensmesterskapet, WRC.

I farta på jakt etter pallplass.

En nordmann fikk del av seiersgleden, i og med at Carlbergs kartleser, Jørgen Eriksen, er norsk.

Svenskene har ikke hatt en europamester i juniorklassen i rally siden 2015, da Emil Bergkvist tok sammenlagtseieren. Mille Johansson kan bli den neste, i og med at han ligger på topp sammenlagt etter to runder av ERC i år.

Franskmennene kan også  juble:

Yohan Bonato og  landsmannen Mathieu Francrschi tok gull og sølv i seniorklassen. Bonato sikret seieren i rallyet for andre år på rad.

Spanjolen Alejandro Cachón ble nummer tre.

Nordmannen Mads Østberg fant ikke den gode flyten i kjøringen, og slet med ubalanse i bremsene, ifølge tilbakemeldinger han ga under veis på arrangørens nettsider. Østberg endte på en åttendeplass.

Rallyet ble i år kjørt for 48. gang.

Østberg deltok for tredje gang uten å lykkes i å ta en plass på seierspallen. I 2016 krasjet han, og i 2023 fikk han tidlig i rallyet motorproblemer.

Andre nordmenn som har prøvd seg tidligere, er Oliver Solberg, Andreas Mikkelsen (europamester i 2021) og Eyvind Brynildsen.

Alle har markert seg i rallyet, men Ingen har oppnådd pallplassering i seniorklassen.

Neste år blir Rally Islas Canarias innlemmet i verdensmesterskapet, WRC.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags