Klarsignal for bygging av motorsportbane på Tenerife

Planene for en ny motorsportbane på Tenerife har fått sin endelige godkjenning fra øyrådet.

Virtuell presentasjon av prosjektet.

Banen skal ligge i Atogo i Granadilla kommune sør på øya. Byggingen skal starte i andre halvdel av 2023.

En offisiell bulleteng for provinsen Santa Cruz de Tenerife om godkjenningen ble publisert på onsdag, og arbeidene legges nå ut på anbud.

Banen skal bli fire kilometer lang, og får 16 kurver.

Det skal bli mulig å komme opp i en toppfart på 320 kilometer i timen.

Møter motstand

Da planen ble presentert 19. juni i fjor, demonstrerte hundrevis av mennesker som ikke ønsker at øya skal overutnyttes til et slikt prosjektet foran Adán Martín-auditoriet i Santa Cruz.

Protestene har fortsatt med høy temperatur i sosiale medier.

Prosjektet innebærer en offentlig investering på 51 millioner euro. I tillegg skal over 600 000 euro benyttes for å markedsføre prosjektet, ifølge øyrådet.

Gammel miljøerklæring

Motstanderne argumenterer blant annet med at konsekvenserklæringen for miljø ble laget for elleve år siden, og bare hadde gyldighet i fem år så lenge arbeidet ikke startet.

Øyrådet hevder på sin side at arbeidet ble påbegynt, men stoppet på grunn av problemer knyttet til et selskap som var involvert, og at det ikke behøves en ny rapport da det betraktes som en pause i arbeidet.

Flere vitenskapsmenn og miljøvernere har advart om at naturen kan påføres miljøskader.

De viser til beskyttede planter og fugler i området, og støyplager for folk som bor i nærheten.

Det første forslaget til motorsportbanen kom i 1989.

I 2012 ble den administrative prosessen startet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags