Over 100 personer mistenkt for ulovlig byggevirksomhet på Gran Canaria

Politiet har startet kriminalsak mot 136 personer som er mistenkt for ulovlig bygging i beskyttede landområder på Gran Canaria.

136 personer mistenkt for ulovlig bygging i beskyttede landområder på Gran Canaria.

Politiet har brukt dronefotografering for å avdekke ulovlige bygg.

Guardia Civils avdeling for beskyttelse av natur og miljø, Seprona, startet en kampanje tidlig i fjor for å avsløre ulovlige byggverk på beskyttet, rustikk mark.

Byggverkene som ble funnet er både brukt som boliger, til rekreasjon og til industrielle formål på steder hvor slike byggverk er forbudt, skriver politiet i en pressemelding.

Dette har ført til en degradering av sårbare miljøer og setter det biologiske mangfoldet i fare, understrekes det.

En fellesnevner for flere av tilfellene som ble avdekket, er at det er kjøpt mark til en relativt lav pris i områder hvor det er restriksjoner på bygging.

Deretter har tomtene blitt delt opp i avgrensede deltomter som ble solgt til en mye høyere pris der kjøperne fikk en oppfatning av at byggverk ville bli legalisert over tid.

I noen tilfeller skal selgeren ha tilbudt forskjellige tjenester, og blant annet ordnet tilknytning til drikkevann inn på tomtene med hjelp av dokumentforfalskninger.

De nye eierne bygde både boliger og andre bygninger.

Politiet advarer om at det på denne måten dannes små bosettinger som skaper et problem i håndteringen av avfall og tilgang, og som ikke bidrar til betaling av kommunale skatter for vedlikehold av disse tjenestene.

Seprona advarer også om at det oppstår skader på miljøet som i noen tilfeller ikke kan repareres.

Strafferammen for slike lovbrudd er opptil tre års fengsel og opptil over 200 000 euro i bot.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!