To døde migranter oppdaget ved kysten av La Gomera

Likene av to migranter ble onsdag oppdaget ved kysten av kanariøya La Gomera.

Redningsbåt på vei mot flyktningbåt.

Arkivfoto.

Migrantene kan ha vært passasjerer i en flyktningbåt som har forlist, eller de kan ha falt ut av en slik båt, uttaler La Gomeras rettsmedisiner, Ramón Llorente, til Television Canarias.

Han utelukker ikke at det kan flyte flere lik inn til land.

En obduksjon er ennå ikke utført.

50 passasjerer i en langkano fra Afrika som var uten motorkraft ble reddet 22 kilometer utenfor La Tejiota på Tenerife av redningsbåten Salvamar Menkalinan i dag, melder nyhetsbyrået Efe.

Passasjerene ringte nødsentralen på Kanariøyene og varslet om at de hadde motorstopp.

En rekreasjonsbåt som var ute på hvalsafari, meldte inn at de observerte en småbåt med migranter i nærheten av El Palmar, og det viste seg å være den samme båten.

Både sjøredningstjenesten og Guardia Civil sendte ut båter for å redde passasjerene.

Helsetilstanden er dårlig for noen av passasjerene, opplyses det.

Journalisten Txana Santana, som er spesialisert på migrasjonssaker, tvitrer i dag at det har kommer folk fra blant annet Senegal, Gambia og Guinea i båtene som har ankommet Kanariøyene de siste dagene.

Hittil i år har det kommet over 16 000 flyktninger og andre migranter i småbåter til Kanariøyene, ifølge tall fra innenriksdepartementet, nødsentralen og sjøredningstjenesten.

Et anslag fra innenriksdepartementet sier angivelig at det kan komme så mange som 85 000 i år totalt, over dobbelt så mange som i fjor.

Hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras hevder at minst 1500 mennesker har mistet livet eller er savnet hittil i år på migrantruten mellom Afrika og Kanariøyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!