20 millioner euro til bekjemping av vannmangel

Kanariøyenes regjering innvilget på mandag 20 millioner euro i støtte til sju prosjekter som skal bidra til å bekjempe vannmangel.

Vannmangel skaper hodebry på Kanariøyene.

Ferskvann er gull på Kanariøyene.

I Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria skal kapasiteten på et vannforsyningsanlegg økes.

2,5 millioner euro er innvilget til dette.

På Lanzarote går ni millioner euro til ombygging av et vannbehandlingsanlegg i Yaiza.

5,1 millioner euro skal brukes på forbedre distribusjonsnettverket for ferskvann på Fuerteventura, slik at vannforsyningen kan garanteres i fremtiden.

I Puerto del Rosario på Fuerteventura skal 700 000 euro brukes på styringen av innløpet til byens vannbehandlingsanlegg.

Ombyggingen skal gjøre anlegget i stand til å håndtere store mengder vann i regnsesongen.

For lav kapasitet på innløpet gjør at vannet flommer over og ikke kan behandles i anleggene når det kommer spesielt mye nedbør.

På La Palma er det tre prosjekter som får støtte.

1,5 millioner skal brukes på et røranlegg i Las Angustias-ravinen for å forbedre forsyningskapasiteten til Tijarafe og Aridane på begge sider av ravinen.

I El Lance skal kapasiteten på en tank økes til 10 000 kubikkmeter slik at en større mengde vann kan lagres nordvest på La Palma.

3,7 millioner euro skal brukes på dette.

I Breña Alta på La Palma skal 1,2 millioner brukes på å komplettere forsyningsnettet i områder hvor det ikke finnes i dag.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags