Tilbyr gratiskonserter i Kanariøyenes flotteste operahus

I Tenerifes hovedstad Santa Cruz de Tenerife ligger «Auditorio de Tenerife» – Nordmenn og andre musikkglade på feriereise inviteres nå til gratiskonserter hver søndag helt fram til juni.

Operahuset Auditorio de Tenerife

Operahuset i Santa Cruz de Tenerife.

I vår vender «Primavera Musical» tilbake til det ikoniske Auditorio de Tenerife.

Det er en serie gratiskonserter med ulike blåseorkester, og konsertene er matinéer som gir kulturelt påfyll i god tid før lunsj. «Primavera Musical» er et kulturtiltak som er ment å komme både fastboende og de tilreisede turistene til gode denne vår og forsommeren.

«Primavera Musical», eller Vårmusikalen, er et tilbakevendende initiativ av det spanske blåseorkesterforbundet «Federación Tinerfeña de Bandas de Música».

Vårmusikalen er gratis for alle, med forbehold om at konsertene kan være fullsatt, skriver Kanariøyenes Turistråd i en pressemelding.

Tre konserter har allerede blitt fremført med stor suksess, og påfølgende konserter avholdes hver søndag fra den 7. april til den 9. juni, med unntak av søndag den 5. mai.

Det er den spanske arkitekten Santiago Calatrava som har designet Auditorio de Tenerife.

Calatrava er kjent for å skape bygg med bevegelse, og det hvite konserthuset på Tenerife kan best sammenlignes som en høy bølge.

Silhuetten kan minne om det velkjente operahuset i Sydney, som ble innviet i 1973 og designet av den danske arkitekten Jørn Utzon.

Fullstendig konsertprogram finner du her: https://auditoriodetenerife.com/en/primavera-musical-iv-24

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!