Sluttstrek for Svenska kyrkan i San Agustín, Gran Canaria

Svenska Kyrkan på Gran Canaria har vært virksom i en bygning side om side med Svenska skolan i San Agustín sør på Gran Canaria siden 1987. Nå er det slutt.

Kroken på døra for den svenske kirken i San Agustin på Gran Canaria.

Siden 1987 har kirken i San Agustin vært i drift.

Den siste messen ble holdt 21. april, og den siste vielsen i kirkelokalet ble gjort 28. april, opplyser kirken på sine Facebook-sider.

Dermed er det også slutt for det populære treffstedet i kirkens kafeteria, kjent for sine kanelbullar.

En omorganisering av kirkens virksomhet på Kanariøyene har ført til stengingen.

Kirken har vært velbesøkt hver vintersesong gjennom årene, men en dårligere økonomi tvinger  forsamlingen til å redusere kostnadene slik at det har blitt umulig å drive kirken i San Agustín, opplyses det på kirkens nettsider.

Svenska Kyrkan skal imidlertid fortsette med gudstjenester i fremtiden i den økumeniske kirkens lokaler i Playa del Inglés, som deles av flere kirker og organisasjoner.

Kirkekoret fortsetter å øve i leide lokaler, og det jobbes med å finne lokaler for kirkens øvrige virksomhet.

I kommentarfeltene på kirkens Facebook-side er det næmest en begravelsesstemning.

Mange utrykker sorg over at kirken i San Agustín stenger.

«Både sorgen og gleden var nærværende. Tristheten over å måtte forlate noe vi elsker, gleden over alt som har vært, og hva det har gitt oss, men også håpet om det nye som skal komme», skrev kirken selv i en kommentar etter den siste gudstjenesten 21. april.

Svenska Kyrkan på Gran Canaria startet virksomhet i Las Palmas i 1967, og har dermed vært til stede på øya med diakoni, misjonering og undervisning i 57 år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!