Skal bygge kirke ved nytt kjøpesenter i Puerto Rico

Nybygg: En økumenisk kirke skal bygges i tilknytning til et nytt kjøpesenter i turistbyen Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

Kirken i Puerto Rico skal ligge sammen med et nytt kjøpesenter som skal bygges på tomten til en nedlagt badepark. Foto: Hugo Ryvik

Det er butikkjedene Fund Grube og Numero Uno, Javier Puga, eier av dagligvarekjeden Hiperdino, og forretningsmannen Amid Achi som står bak kjøpesenteret og kirken.

Vegg i vegg med "syndens senter"

Kjøpesenteret skal ligge på en 34.000 kvadratmeter stor tomt der det tidligere var en badepark like i nærheten av det gamle kjøpesenteret sentralt i Puerto Rico.

Det gamle senteret er av mange ansett for å være et syndens senter nattetid, med gjentatte anmeldelser om narkotikaomsetning, prostitusjon, voldshandlinger og tyverier. Hvorvidt en kirke vil fungere som motvekt til dette, gjenstår å se.

15.000 kvadratmeter

I henhold til moderniseringsplanen Costa Mogan, er det gitt tillatelse til å bygge et drøyt 15.000 kvadratmeter stort kjøpesenter.

Planen er å bygge senteret i to etasjer. Byggekostnadene er anslått til 26 millioner euro.

3.200 kvadratmeter til religiøst formål

En tomteparsell på 3.200 kvadratmeter er ifølge avisen La Provincia kvalifisert for bygging av en kirke, et prosjekt som materialiserte seg for over 30 år siden men ikke har blitt realisert.

Utbyggerne skal ha inngått en avtale med bisperådet på Kanariøyene om å disponere tomten med sikte på å kunne gjennomføre byggingen av templet sammen med det nye kjøpesenteret.

Det er angivelig planer om å bygge en 2.400 kvadratmeter stor kirke med et torg foran.

Tidligere har tomteparsellen ifølge La Provincia ha vært eid av selskapet Puerto Rico S.A, som fremmet byutvikling i Puerto Rico og Amadores og forærte tomten til bispesetet.

Tags