Kanariøyenes første kirke ble bygd i 1413

Video: Arkeologer har funnet murvegger til Kanariøyenes eldste kirke, og datert den til 1413, kort tid etter at de første øyene ble erobret av spanjolene.

Normanneren Jean de Béthencourt erobret øya i 1405.

Fuerteventura var den første av Kanariøyene som ble erobret.

Funnet ble gjort under utgravninger i Betancuria på Fuerteventura, hvor fransikanerklosteret San Buenaventura ligger, som ble reist tidlig i det 15. århundret på samme sted som den opprinnelige kirken.

Funnet ble gjort kjent forrige uke i en kunngjøring fra myndighetene og Tibicena Arqueología, selskapet som leder utgravingene.

Veggene er de best bevarte som er funnet av de eldste kirkene på Kanariøyene, opplyses det.

Tidsbestemmelsen er gjort både på et laboratorium i Barcelona og i Polen, og er samstemte: Byggingen ble påbegynt i 1413.

Utgravinger som har pågått i perioder siden 2018 i området, har åpnet for svært viktig ny forskning, opplyses det.

Under utgravingene har også et kloster og levninger av mennesker blitt funnet.

Veggene til den opprinnelige kirken ble funnet foran kirkebygningen som står der i dag.

Større utgravinger skal snart startes i området.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!