Ni reddet og minst 50 savnet fra synkende båt ved Kanariøyene

Ni personer ble i morgentimene i dag, mandag, reddet med helikopter fra en synkende båt sør for Kanariøyene.

Ni personer reddet fra synkende flyktningbåt utenfor Kanariøyene.

Båten var i ferd med å synke da den ble oppdaget.

Minst 50 passasjerer er savnet.

Båten befant seg 111 kilometer sør for kanariøya El Hierro da den ble oppdaget av mannskapet på en tankbåt som var på vei fra Brasil til Cartagena, skriver nyhetsbyrået Efe.

Båten, som er 15-20 meter lang, var da halvt nedsunket.

Sjøredningstjenesten på Kanariøyene ble varslet, og et redningshelikopter, en redningsbåt og en patruljebåt fra Guardia Civil ble umiddelbart sendt ut.

Helikopteret fraktet ni personer til El Hierro, hvor de fikk førstehjelp av Røde Kors før de ble fraktet videre i ambulanser til et sykehus i Valverde.

De to båtene undersøker om det finnes flere båtpassasjerer på havaristedet.

Overlevende har fortalt at båten forlot Afrika med kurs mot Kanariøyene for ni dager siden med cirka 60 passasjerer om bord, og havarerte for to dager siden, rapporterer Television Canarias, som viser til kilder i redningstjenesten.

101 flyktninger i en annen småbåt fra Afrika ble reddet utenfor Las Cristianos sør på Tenerife i dag tidlig, tvitrer sjøredningstjenesten.

På søndag kom en båt med 147 passasjerer til Arguineguín sør på Gran Canaria, og tre båter med til sammen 193 passasjerer til La Restinga på El Hierro.

Over 15 000 flyktninger og andre migranter har ankommet Kanariøyene i småbåter fra Afrika hittil i år, ifølge tall fra innenriksdepartementet, sjøredningstjenesten og nødsentralen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!