Seksdobling av båtflyktninger som har reist til Kanariøyene

11 932 flyktninger og andre migranter ankom Kanariøyene i 181 småbåter fra Afrika i januar og februar.

11 932 flyktninger kom til Kanariøyene i januar og februar.

Talloversikt fra rapporten.

Antallet migranter ble mer en seksdoblet fra samme periode i fjor, og antallet båter økte med 139 prosent, viser den siste månedsrapporten fra innenriksdepartementet.

Hittil i år har det kommet flere enn det gjorde i første halvår 2023, som var et rekordår med nesten 40 000 totalt i løpet av året.

I alt kom 13 485 migranter på irregulært vis sjøveien til Spania i januar og februar, 10 537 flere enn i samme periode i fjor.

I år har de fleste båtene som har ankommet Kanariøyene reist til øygruppen fra Mauritania, og det har kommet en hel del fra Senegal også, samt fra Marokko og Vest-Sahara.

Blant passasjerene har det vært mange mindreårige og kvinner.

For øyeblikket er cirka 5400 enslige, mindreårige migranter innlosjert på Kanariøyene, ifølge regjeringen.

I fjor omkom 6007 mennesker på flyktningruten mellom Afrika og Kanariøyene, ifølge hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras.

Også i år har det vært flere dødsulykker, senest denne uken med minst 24 døde og over 200 savnede etter at en langkano (cayuco) på vei fra Senegal mot Kanariøyene forliste.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags