Kanariøyene får et tredje ambulansehelikopter

Kanariøyenes nye og tredje ambulansehelikopter skal stasjoneres på Fuerteventura.

Ambulansehelikopter på Kanariøyene.

Ambulansehelikopter på oppdrag.

De to andre er stasjonert på Gran Canaria og Tenerife.

Helikopteret skal dekke behovet på både Fuerteventura og Lanzarote, skriver helsedepartementet i en pressemelding.

Med det nye helikopteret, vil responstiden for utrykninger bli redusert, opplyses det videre.

Besetningen på ambulansehelikoptrene består av en kommandant, en pilot og et spesialisert akuttlag med en lege og en sykepleier som kan foreta avansert gjenopplivning og førstehjelp. 

Det nye helikopteret skal ha bedre ytelse og bedre kabinkapasitet enn de gamle, og være bedre utrustet med topp moderne utstyr for medisinsk hjelp.

I 2023 var de to helikoptrene som er i drift på øygruppen på oppdrag hele 1143 ganger, og det er høyst nødvendig å øke kapasiteten.

Kanariøyenes offentlige akutthelsetjeneste har lagt den nye tjenesten for ambulansehelikopteret ut på anbud, opplyses det i en pressemelding.

Anbudsrammen er 34 millioner euro for selve helikopteret og for fire års drift.

EUs utviklingsfond ERDF skal bidra med finansiering.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags