320 euro i husleie for 70 kvadratmeter

Kommunestyret i Agüimes sørøst på Gran Canaria har planer om å bygge kommunale boliger med lav husleie på seks steder i kommunen.

Kystbyen Arinaga på Gran Canaria.

Arinaga, Agüimes.

Husleien for leiligheter på 70 kvadratmeter skal typisk ligge på rundt 320 euro per måned, uttalte ordføreren i Agüimes, Óscar Hernández, til pressen etter et møte med presidenten for en forening for byggefirma og utvikling i provinsen Las Palmas, María de la Salud Gil.

Markedsprisen er for tiden minst 800 euro.

Boligene skal leies ut til mennesker og familier som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

Kommunen har planer om å bygge boliger på tomter som er i kommunens eie i Playa de Arinaga, Cruce de Arinaga, El Rosario, La Goleta, Montaña Los Vélez og La Banda.

Det legges opp til et samarbeid mellom det offentlige og private selskaper.

Byggingen er ventet å kunne starte før året er omme.

Initiativet er knyttet til en lov om hastetiltak for boliger som skal bidra til å dempe boligkrisen på Kanariøyene, og gi folk med dårlig råd tilgang til anstendige boliger som de har råd til å bo i.

Spanias boliglov spesifiserer at de samlede boutgiftene ikke bør overskride 30 prosent av en husholdnings inntekter.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!