Norskprodusert Netflix-serie spilt inn på La Palma

Det norske selskapet Fantefilm fullførte ved utgangen av 2023 innspillingen av miniserien «La Palma» på kanariøya La Palma.

Filminnspilling av norsk Netflix-serie på Kanariøyene.

Filmteam i aksjon.

Serien er nå inne i en postproduksjon-fase, skriver Volcano Films, som er involvert i produksjonen, i en pressemelding.

Fantefilm står blant annet bak de kjente katastrofefilmene «Bølgen» og «Skjelvet», som har bidratt til at begrepet «Scandisaster» har blitt skapt for skandinaviske katastrofefilmer.

Historien i La Palma tar utgangspunkt i klimaendringer og en kjent teori om skred som kan skape en gigantisk tsunami på Kanariøyene.

Foto: Vulcano Films

Denne teorien er for øvrig grundig tilbakevist av Kanariøyenes institutt for vulkanologi og andre eksperter på området.

Handlingen skjer helt og holdent på La Palma gjennom hele filmen. De største rollene gestaltes av Karlos Klaumannsmoller, Anders Baasmo og Alma Günther.

Filmingen skulle egentlig starte for flere år siden, men måtte utsettes på grunn av vulkanutbruddet på La Palma da den nye vulkanen Tajogaite ble skapt. Utbruddet varte i nesten tre måneder.

«Bølgen» ga et løft for turismen på Stranda i Norge, der den ble spilt inn, og det er håp om at den nye filmen kan gjøre det samme for La Palma.

Innspillingene har allerede gitt store inntekter lokalt på La Palma, opplyses det i pressemeldingen.

Foto: Vulcano Films

Cirka 1000 statister og 20 kanariske og andre spanske skuespillere ble leid inn til innspillingene.

I tillegg jobbet cirka 100 personer med forberedelser til innspillingene i fem måneder, og ytterligere 200 senere.

En rekke tjenester ble kjøpt og bidro til økonomien på øya, slik som overnatting, matservering, forsyningstjenester og  transport.

Filmen skal ha premiere ved utgangen av 2024.

Volcano Films er et produksjonsselskap som har assistert Fantefilm på Kanariøyene.

Produksjonen kvalifiserer La Palma i den internasjonale filmindustrien som et sted som er velegnet for store produksjoner, og kan tiltrekke seg nye prosjekter, mener Volcano Films.

Ikke bare på La Palma, men også på de andre Kanariøyene.

Kanariøyene har de siste årene bygd seg opp til et viktig alternativ for internasjonale, audiovisuelle innspillinger, og har vært innspillingslokasjon for en lang rekke kjente og mindre kjente filmer og serier.

Den svenske katastrofefilmen «Avgrunden» med Tuva Novotny i hovedrollen, som hadde innspillinger på et filmsett på  Gran Canaria, kom nylig på Netflix.

 «The Mother» med Jennifer Lopez i hovedrollen, også delvis innspilt på Gran Canaria, kom på Netflix i fjor.

Overlevelsesfilmen «Deep Water» med Ben Kingsley og Aaron Eckhart i hovedrollene, og med Renny Harlin som regissør, hadde innspillinger på Gran Canaria på tampen av fjoråret.

To internasjonale spillefilmer og en internasjonal serie spilles inn på Gran Canaria fra februar til mai i år.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags