Premiere for dokumentarfilm om La Palma-vulkan

En ny dokumentarfilm om vulkanen Cumbre Vieja på La Palma skal presenteres på Kanariøyenes internasjonale miljøfilmfestival.

La Palma vulkan dokumentar

Vulkanen Cumbre Vieja på La Palma.

Dokumentaren heter "Cumbre Vieja, una terrena forjada por el fuego" ("Cumbre Vieja, et land smidd av brann").

Den er 30 minutter lang, og skal presenteres på festivalen klokken 17.45 den 30. mai.

Filmfestivalen (FICMEC) arrangeres i Garachico fra 26. til 30. mai, og i Buenavista del Norte fra 2. til 4. juni, begge steder på Tenerife.

Filmen skal gi et unikt innblikk i historien og den geologiske formasjonen til Cumbre Vieja på La Palma.

Dokumentaren skal gi seerne en fordypning i regionens vulkanske fortid, og vise skjønnheten i dette naturmiljøet, ifølge beskrivelsen.

Den spanske dokumentarfilmskaperen Pedro Felipe Acosta er regissør.

Han regnes for å være en av de mest prestisjefylte naturdokumentarregissørene i Spania, og har laget flere naturdokumentarer på Kanariøyene for å fremme interessen for bevaring av dyrelivet.

 Blant disse er Chinijo (2002), valgt ut av Menigoute International Festival i Frankrike, og Teno, hombre y naturaleza (Teno, Man and Nature, 2006).

Tenerifes institutt for teknologi og fornybar energi (ITER) og Volturmac, ledet av Kanariøyenes vulkanologiske institutt, Involcan, har vært delaktig i filmprosjektet.

Alas Cinematografia SL er produksjonsselskap.

Volturmac er samfinansiert av EU-kommisjonen gjennom det territoriale samarbeidsprogrammet Interreg VA Spain-Portugal. 

Målet med Volturmac er å styrke bevaring, beskyttelse, markedsføring og utvikling av natur- og kulturarven knyttet til vulkanske fenomener i Makaronesia.

Dette skal skje gjennom vulkansk turisme og diversifisering av turisttilbudet i de fire øygruppene i Makaronesia, ifølge en pressemelding fra Iter.

Filmtrailer:

https://fb.watch/kNyq_aV6m1/
Foto: ITER

_

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!