Filmby-prosjekt på Gran Canaria kan bli hurtigbehandlet

Øyrådet på Gran Canaria ga på tirsdag den planlagte filmbyen Dreamland Studios status som samfunnsinteresse for Gran Canaria.

Film_dreamland_skisse_inngang

Prosjektbilde fra utbyggerne.

Dette ble vedtatt enstemmig i et hastemøte i øyrådet.

En slik erklæring innebærer at prosjektet kan få prioritet med hurtigbehandling i byråkratiet.

Selskapene Newport og Lopesan har forespurt om å få bygge et audiovisuelt produksjonssenter i Telde kommune øst på Gran Canaria.

Det ble gjort etter at de opprinnelige planene om å bygge i Corralejo på Fuerteventura møtte for stor motstand, og falt i fisk.

Sør-Europas største

Hvis prosjektet blir realisert, blir det Sør-Europas største filmstudio.

I tillegg til to filmstudioer skal filmbyen blant annet inneholde en temapark som kan besøkes av publikum, laboratorium for virtuell virkelighet (VR), og opplæringssenter.

Utbyggerne har valgt en 100 000 kvadratmeter golfbanetomt i Cortijo de San Ignacio, Telde, som er eid av Lopesan-gruppen.

Telde kommune har stilt seg positiv til prosjektet.

Minst fire år til det kan står klart

Når vedtaket er gjort, må utbyggerne presentere prosjektet i sin helhet for øyrådet for endelig godkjenning.

Godkjenningsprosessen vil ta flere måneder.

Prosjektet må blant annet legges ut på offentlig høring før en endelig godkjenning eventuelt kan gis.

Når alle godkjenninger er på plass, er det anslått at filmstudioet kan stå klart i løpet av fire år, ifølge Yaiza Díaz, kommunikasjonssjef for utbyggerne.

Budsjettet for byggingen av Dreamland Studios Canarias er på 140 millioner euro.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags