Høy aktivitet i Gran Canarias nye filmstudio

Den svenske katastrofefilmen Avgrunden og overlevelsesdramaet Deep Water er to av mange serie og filmproduksjoner som har valgt Gran Canarias nye filmstudio i Las Palmas.

Tuva Novotny og Richard Holm i den svenske filmen Avgrunden.

Tuva Novotny og Richard Holm studerer manus.

Over ti millioner euro er investert i det topp moderne og velutrustede studioet, Gran Canaria Platós, som ble innviet i januar. Anlegget har to store haller hvor filmsett kan rigges opp.

29 i år

29 innspillinger har blitt gjort på Gran Canaria i år, fortalte øyrådets president, Antonio Morales, under en presentasjon nylig av filmaktiviteter i år og neste år.

Fem internasjonale og tre nasjonale filminnspillinger er gjort på Gran Canaria i år.

Dessuten innspillinger til én internasjonal og fire nasjonale serier, samt flere dokumentarer og én animasjonsfilm i spillefilmlengde.

Resultatene for 2023 er overraskende gode med tanke på storstreiken i filmbransjen i USA som har pågått i år.

Gruveby kollapser

Den svenske spillefilmen Avgrunden (The Abyss) er en av produksjonene som har brukt fem uker i studioet i Las Palmas til innspillinger.

Foto: FS Studios

Filmen er svenskenes første katastrofefilm, og handler om en gruveby som kollapser ned i synkehull.

Tuva Novotny har den kvinnelige hovedrollen. I andre sentrale roller finner vi  Peter Franzen og Kardo Razzazi. Regissør Richard Holm.

Filmen hadde kinopremiere i september.

Himalaya

«Valle de sombras» er en spansk overlevelses-thrillerfilm regissert av Salvador Calvo, etter et manus av Alejandro Hernández, med Miguel Herrán og Susana Abaitua i hovedrollene.

Filmen kommer på kino i januar 2024.

Foto: Øyrådet

Fullt trykk frem til nyttår

Over 100 profesjonelle filmfolk fra Los Angeles, New Zealand,  Australia og Gran Canaria gjør innspillinger frem til årsskiftet av Deep Water, et overlevelsesdrama med Ben Kingsley og Aaron Eckhart i sentrale roller.

Innspillinger gjøres både i studioet og andre steder i Las Palmas, Telde og San Bartolomé de Tirajana.

Mye på gang neste år

For 2024 er det allerede avtalt flere innspillinger i Gran Canaria Platós.

Deriblant to internasjonale spillefilmer og en internasjonal serie som skal spilles inn samtidig i filmstudioets to haller fra februar til mai.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags