To dødsfall i flyktningbåt sør for Gran Canaria

To ble funnet døde og helsetilstanden er alvorlig for fire passasjerer i en flyktningbåt som ble oppdaget sør for Gran Canaria mandag kveld.

Flyktninger omkom utenfor Gran Canaria.

Redningsbåt og helikopter på oppdrag.

Et handelsskip, MW Kent Giant, oppdaget langkanoen 140 kilometer sør for Gran Canaria ved 20-tiden mandag kveld, og varslet sjøredningstjenesten.

Redningsbåten Guardamar Calíope rykket ut fra havnen i Arguineguín.

Redningsmannskapet fant 36 overlevende om bord i båten. Helsetilstanden var så alvorlig for fire av de overlevende at de ble fraktet til et sykehus i Las Palmas i to helikoptre, skriver sjøredningssentralen og nødsentralen på X.

Resten av de overlevende ble fraktet til Arguineguín, hvor de ankom klokken 06.30 tirsdag morgen, skriver nyhetsbyrået Efe.

Passasjerene kommer fra områder sør for Sahara (Sub-Sahara).

Forholdene ute på havet har vært svært ugunstig for navigering av småbåter den siste uken, og det har vært farevarsel for høye bølger på Kanariøyene fra fredag til mandag.

Den forrige flyktningbåten som ankom Kanariøyene, kom inn til El Hierro 6. mars med fem døde personer blant passasjerene.

Ytterligere 15 ble innlagt på sykehus.

En annen langkano på vei fra Senegal mot Kanariøyene forliste utenfor Afrika-kysten i slutten av februar. 24 passasjerer ble funnet døde, og over 200 er savnet.

Hittil i år har cirka 12 000 mennesker overlevd reisen på flyktningruten fra Afrika til Kanariøyene, ifølge tall fra innenriksdepartementet, sjøredningstjenesten og nødsentralen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags