Smuglet 200 kilo kokain i kanarisk farvann

Video: Politi og tollvesen fant 200 kilo kokain i en seilbåt som ble bordet i kanarisk farvann denne uken.

Bordingen ble utført av tollvesenets patruljebåten «Petrel» .

En portugiser som var den eneste personen om bord i båten, ble arrestert, skriver nasjonalpolitiet og tollvesenet i en felles pressemelding.

Seilbåten, som seilte under venezuelansk flagg, var i så dårlig forfatning at den var i ferd med å synke. Narkotikaen ble derfor lastet over i patruljebåten.

Kokainet var pakket i åtte pakker som var plassert forskjellige steder i seilbåten, uten at det var gjort forsøk på å gjemme dem.

Patruljebåten ankom havnen i Vigo på det spanske fastlandet, hvor kokainet ble losset, i dag, onsdag.

Operasjonen har vært et resultat av internasjonalt samarbeid, med etterretning fra det franske tollvesenet og det amerikanske narkotikapolitiet, koordinert av etterforskningssenteret for terrorisme og organisert kriminalitet (CITCO).

Atlanterhavsruten blir brukt til smugling av narkotika fra Sør-Amerika og Karibia til Europa i fiskebåter, seilbåter, handelsskip, taubåter og hurtiggående gummibåter med fast bunn som får drivstofforsyning fra andre fartøy under overfarten.

Noen ganger blir narkotikaen lastet om til andre båter ute på åpent hav.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!