Helsprøtt gisseldrama på narkobåt ved Kanariøyene

En narkotikasmugler skjøt i hjel en medsmugler og kidnappet åtte andre på en slepebåt med 2,3 tonn kokain ved Kanariøyene.

Slepebåten, som heter «Sea Paradise», var på vei mot Spania fra Sør-Amerika, og var i nærheten av Kanariøyene da dramaet oppsto om bord, opplyser nasjonalpolitiet i en pressemelding.

Politiet hadde fått kjennskap til at det skulle smugles en stor mengde kokain på en slepebåt til Spania, og rigget til overvåking i samarbeid med tollvesenet for å få arrestert smuglerne ute på Atlanterhavet.

Dette skjedde i november i fjor, men har vært taushetsbelagt frem til nå, opplyses det.

Politiet forberedte en bordingsoperasjon da de fikk rede på at kokainet skulle lastes om til en mindre båt fra slepebåten ute på åpent hav.

En bordingsaksjon ble forberedt, men så fikk de rede på gisseldramaet som hadde oppstått der en av smuglerne, en mann fra Serbia, hadde tatt kontroll over moderskipet.

Det førte til at operasjonen ble fremskyndet.

Bordingsgruppen var fremme ved moderskipet på under tolv timer.

Etter flere timer lange forhandlinger, klarte politiet å få gisseltakeren til å overgi seg, og arrestere både gisseltakeren og gislene.

Det viste seg at narkotikasmugleren som ble skutt, hadde blitt kastet over bord etterpå.

Narkotikaen ble beslaglagt, og ble fraktet til havnen i Santa Cruz de Tenerife sammen med de arresterte.

Narkotikaen var delt opp i flere pakker, og var gjemt på et sted som var svært vanskelig å komme til.

Pakkene var utstyrt med blinkende lys og festet til flasker slik at de kunne flyte i vannet til de ble funnet og plukket opp.

Politiaksjonen ble kalt «Operation Neptune».

Bordingsgruppen med spesialister fra politiet og tollvesenet brukte båten «Condor» under operasjonen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!