Ny type narkotikalab avslørt på Tenerife

Video: Politiet har avslørt Spanias første laboratorium for den nye narkotikatypen «rosin» i en turistkommune sør på Tenerife.

Rosin er et ultrakonsentrert og svært rent derivat laget av hasj, og blir fremstilt ved filtrering, nedfrysing, tørking, pressing og rensing.

Fem personer er arrestert, deriblant hovedmannen, som drev på med fremstillingen av narkotika i laboratoriet da politiet slo til, skriver nasjonalpolitiet i en pressemelding.

1,7 kilo rosin, 167 glasskrukker med rosinmasse, 54 kilo marijuana, 2 kilo hasj, 145 cannabisplanter og 15 000 euro i kontanter er beslaglagt i tillegg til laboratorieutstyret.

Politisaken har fått navnet «Operasjon salamander».

Politiet ble tipset anonymt via e-post-adressen antidroga@policia.es.

Laboratoriet lå i en kjeller i en boligblokk i turistkommunen Arona på Tenerife.

En 29 år gammel mann fra Italia er narkotikakokk og hovedmann, ifølge politiet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!