Melder mer vind og bølger på Kanariøyene denne uken

Nye farevarsel er utstedt på Kanariøyene denne uken av meteorologisk institutt i Spania, som melder enda kraftigere vind enn det var i helgen.

Ny runde med bølger og vind på Kanariøyene.

Gulvarsel onsdag 28. februar.

I dag, mandag, ser det ut til å bli mindre vind enn det var lørdag og søndag, med gult farevarsel kun på La Gomera, La Palma og El Hierro.

På tirsdag og onsdag kan det bli verre igjen. Da meldes det en økning av både vind og bølger.

Det er oransje farevarsel for vind med full storm i kastene på de høyeste toppene på La Palma, gult for vind på vestsiden av øya, og gulvarsel for bølger på den samme øya.

På alle de andre Kanariøyene, unntatt Fuerteventura, er det gult farevarsel for vind med fra sterk kuling til liten storm i kastene tirsdag og onsdag.

Det er også gulvarsel for bølger på alle øyene tirsdag og onsdag.

Områder i sørøst og nordvest samt høyere strøk vil bli mest utsatt  for vinden på de fleste av øyene, meldes det.

Bølgene kan bli opptil fem meter høye, ifølge varslene.

Farevarslene fra meteorologisk institutt strekker seg over tre dager, og varer i skrivende stund til midnatt natt til torsdag.

Værmeldingen tyder på at det vil fortsette å blåse kraftig på torsdag også, og at det vil løye til moderat vind resten av uken.

Sannsynligheten for at farevarslene slår til, er oppgitt til 40-70 prosent.

Det meldes muligheter for regnskurer i nord, og mindre skyer eller skyfritt ellers på øyene denne uken.

Temperaturene vil ligge på 21-23 grader i lavlandet på dagtid i de fleste områdene, og 12-18 grader om natten, meldes det.

På søndag 25. februar var det full storm i de kraftigste vindkastene i La Aldea de San Nicolas vest på Gran Canaria, og liten storm i kastene i Arure på La Gomera, Agüimes på Gran Canaria og El Pinar på El Hierro.

Tre personer ble slått på havet av bølger i to ulykker på Tenerife lørdag og søndag, ifølge pressemeldinger fra nødsentralen.

To ble reddet og har moderate skader, én er i skrivende stund fortsatt savnet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags