Barn og voksen tatt av bølge – én savnet

Et barn i tolvårsalderen ble reddet, og en voksen mann er savnet etter at begge ble slått på havet av en bølge på Tenerife i går.

Barn og voksen slått på havet av bølge på Tenerife.

Fra redningsaksjonen.

Ulykken skjedde ved Playa de Rojas i El Sauzal.

Nødsentralen ble varslet av en politimann som ikke var i tjeneste klokken 16.45.

Fem redningsgrupper, ambulanser, lokalpolitiet og Guardia Civil ble mobilisert til redningsinnsatsen, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Barnet ble reddet opp av havet av et helikopter fra Kanariøyenes redningsgruppe, og fløyet til land.

Der ble han gitt førstehjelp og fraktet til et sykehus, nedkjølt og med moderate sårskader.

Den voksne ble slått mot noen klipper ved kysten.

Redningsmannskapet hadde vanskeligheter med å redde ham på grunn av den grove sjøen og de kraftige brenningene, og han forsvant i havet.

Helikopteret vendte tilbake for å hjelpe til med letingen sammen med mannskap på bakken, samt et helikopter og to båter fra sjøredningstjenesten, men de fant ikke den savnede i går.

Letingen fortsetter i dag.

En kvinne fikk behandling for sjokktraume, og krisepsykiatere er sendt til stedet for å gi støtte til familiemedlemmer. Kvinnen er sendt til sykehus.

Det var sterk vind og grov sjø på Kanariøyene i går, og er det fortsatt i dag.

Direktoratet for miljø og sikkerhet samt Spanias meteorologiske institutt har aktivert farevarsel både i går og i dag på alle Kanariøyene.

Regjeringen på Kanariøyene oppfordrer folk til å følge anbefalingene om selvbeskyttelse og instruksjonene fra myndighetene til enhver tid.

Orotava kommune på Tenerife har i dag stengt tilgangen til strendene på grunn av bølger:

I den værsituasjon som råder på Kanariøyene denne helgen, er det viktig å unngå de farligste områdene, slik som promenader, brygger og moloer nær sjøen, og la være å ta bilder eller filme i nærheten av steder hvor bølgene bryter, understrekes det i pressemeldingen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags