Mange turgåere skadet i fallulykker

Det har vært flere fallulykker der turgåere har blitt skadet i fjellområder på Kanariøyene den siste uken.

Fallulykker i fjellet gir travle dager for redningstjenesten på Kanariøyene.

Redningshelikopter på Gran Canaria.

På torsdag ble en 46 år gammel kvinne skadet i hodet da hun falt på et vanskelig tilgjengelig sted i Las Vacas-ravinen i Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria, et sted hvor det ofte skjer ulykker på grunn av stor utfart til en naturseverdighet.

Ulykken skjedde litt før klokken 15, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Redningsmannskap som rykket ut fikk hentet opp kvinnen. Hun ble fraktet til sykehus i Las Palmas i en ambulanse.

På torsdag ble en 51 år gammel kvinnelig turgåer reddet med et helikopter etter å ha falt og skadet et bein i en ravine som ligger mellom Lomo de la Crucita og La Palmita på La Palma.

Mandag 29. januar falt en kvinnelig turgåer og skadet seg i et vanskelig tilgjengelig terreng i Roque de Taborno, som ligger i Santa Cruz de Tenerife kommune.

Kvinnen ble liggende på et sted hvor det var fare for at hun kunne falle videre.

Hun ble hentet opp av et helikopter og fraktet til sykehus.

Søndag 28. januar falt en 54 år gammel kvinne og skadet seg da hun vandret på en tursti i La Caldera de Taburiente, som ligger i Barranco de Almendro Amargo-området i El Paso på La Palma.

Kvinnen ble reddet av et helikopter og fraktet til et sykehus. Hun har skadet et bein.

Samme dag ble en 38 år gammel mann som falt og skadet seg i et vanskelig tilgjengelig terreng i El Hornillo, som ligger i Agaete kommune på Gran Canaria, reddet med helikopter.

Mannen ble fraktet til et sykehus i Las Palmas.

En skadet paragliderpilot ble også reddet med helikopter på Tenerife på onsdag.

I tillegg har det vært uvanlig mange alvorlige trafikkulykker med biler, motorsykler, sykler og forgjengere involvert den siste uken, med dødelig utfall i en av ulykkene og flere alvorlig skadde.

Drukningsdødsfall har også inntruffet. I januar omkom seks mennesker av drukning på Kanariøyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!