Nødsentralen på Kanariøyene lanserer mobilapp

Video: Nødsentralen på Kanariøyene, 1-1-2 Canarias, lanserer en app der brukerne kan varsle og bli varslet med stemme og tekst.

Den er tilrettelagt for bruk av døve og mennesker med nedsatt hørsel, og for personer som av en eller annen grunn ikke kan kommunisere med stemmen, opplyser nødsentralen i en pressemelding.

Mange funksjoner

GPS-posisjon kan aktiveres i appen, og du kan ringe, tekste og sende bilder og film som gir nødetatene nyttig informasjon om hvor du er, og hva som er problemet.

En kommunikasjon med nødsentralen kan startes ved å trykke på en tast.

Brukerne kan gi samtykke til å motta varsler og råd om hvordan man beskytter seg når en nødplan aktiveres på Kanariøyene.

I tillegg kan det gis samtykke til at nødsentralen automatisk får tilgang til personlige data og medisinske data når nødsentralen blir kontaktet.

App_mobil_nødsentralen_112_Kanariøyene
Foto: Nødsentralen

112Canarias

Appen heter ganske enkelt 112Canarias, og lanseres i forbindelse med nødsentralen 25-års jubileum.

Den er tilgjengelig både for iOS- og Android-telefoner på Google Play og Apple Store, og er gratis.

1-1-2 Canarias-appen er skapt ut ifra et behov for å spre tilgangen til det omfattende nødsystemet, og å utvide mulighetene for å varsle, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags