Info-tavler for turstier i Mogán måtte byttes etter fire år

Mógan kommune sørvest på Gran Canaria måtte bytte ut informasjonstavler for en av kommunens mest populære turstier etter bare fire år.

Informasjonstavle på spansk, engelsk og tysk for vandrere i Mogán på Gran Canaria.

Tavlene har informasjon på spansk, engelsk og tysk.

De nye informasjonstavlene gir informasjon om Tamaranae-ruten, og er plassert i Cruz de Mogán og El Piquillo.

Ruten har over 30 kilometer med turstier som tidligere har blitt restaurert innenfor rammen av EUs Ecotur-program for økologisk turisme.

Materialene som er valgt for tavlene er angivelig mer motstandsdyktige for værelementene og slitasje enn de gamle, ifølge en pressemelding fra kommunen.

De gamle tavlene var allerede i temmelig dårlig forfatning, med solblekede farger, sprekker, riper og andre skader.

Tavlene som nå er satt opp, har angivelig fem års garanti mot bleking av farger, og skal være bedre beskyttet mot hærverk.

Foto: Mogán Kommune

Tavlene har informasjon på spansk, engelsk og tysk.

QR-kode er lagt inn for å gi tilgang til informasjon om naturmiljøet.

Informasjonen finnes der også på fransk og portugisisk.

Naturområdet hvor stien går, er også kalt Cruz de la Fortaleza.

Stien ble opprinnelig beordret bygd i 1899 på toppen av La Fortaleza av kona til den daværende ordføreren, Miguel Marrero, da han døde, opplyser kommunen.

Ordføreren hadde arrangert korsets dag hvert år på dette fjellet.

El Piquillo ligger ved foten av Tauro-fjellet, over tettstedet Barranquillo Andrés.

Herfra kan du se et av de største eksemplarene av tamaranae-dragetrær som finnes langs turstien, en tresort som er endemisk på Gran Canaria.

Du kan også se Barranco de Arguineguín, Montaña de Tauro, Barranquillo Andrés, Soria, Presa de Soria (Gran Canarias største dam), Llanos de Pedro Afonso, og naturmonumentet Roque Nublo, som ruver midt på øya.

De to tavlene har kostet cirka 4400 euro.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags