Fotballstadion i Santa Cruz de Tenerife skal rehabiliteres

Øyrådet på Tenerife har besluttet å lage en hovedplan for rehabilitering av Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez i Santa Cruz de Tenerife.

Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez på Tenerife skal renoveres.

Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez.

Stadionet er hjemmebanen til fotballaget CD Tenerife.

Med 22 824 seter er dette det 27. største stadionet i Spania, og det nest største på Kanariøyene etter Estadio Gran Canaria i Las Palmas, som har 32 400 seter.

Øyrådet tok beslutningen i går, fredag, ifølge en pressemelding som er sendt ut.

En rekke historiske begivenheter har funnet sted på stadionet opp gjennom årene, påpekes det.

Stadionet har 100 års jubileum i 2025.

Det er en kulturarv og en identitetsmarkør for befolkningen på Tenerife, blir det understreket.

I dag er det kun en gammel inngang til Herradura-tribunen som er bevart fra det opprinnelige stadionet, omgjort til vitnesbyrd og minne, samt de lavere nivåene på San Sebastián-tribunene.

De siste forbedringsarbeidene på stadionet ble ferdigstilt i desember 2021, men i juli 2023 ble det klart at hastereparasjoner måtte gjøres fordi det løsnet biter fra fasaden.

Dette arbeidet kostet 334 824 euro, og ble ferdig i november i fjor.

For tiden pågår arbeid med røranlegg og toaletter.

En studie av strukturens sikkerhet har blitt utført nylig, og har fått godkjenningsstempel.

I påvente av at en hovedplan for rehabilitering skal foreligge, pågår stadige hastearbeider og moderniseringer som er nødvendige, vises det til i pressemeldingen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!