Redninger, trafikkulykker og ras under regnværet på Kanariøyene

Regnværet som kom inn over Kanariøyene i går, overrasket turgåere som måtte reddes på Tenerife, og har skapt en hel del andre problemer.

Dårlig sikt i trafikken når det er regnvær.

Dårlig sikt i trafikken når det er regnvær.

To turgåere ble overrasket av flomvann i Barranco de Las Angustias, og redningssentralen sendte ut et helikopter for å redde dem.

I  fjellområdet Las Cañadas del Teide var det to andre turgåere som måtte hjelpes.

Over 70 hendelser

Nødsentralen registrerte over 70 hendelser knyttet til regnværet i går og i natt, og det har fortsatt å pøse ned i formiddag mange steder.

Farevarsler for nedbør fra Spanias meteorologiske institutt og direktoratet for sikkerhet og beredskap gjelder i dag også.

Ras, oversvømte avløp, gater og veier, kjedekollisjoner, trafikkulykker og fly som måtte omdirigeres, er noen av konsekvensene regnværet har ført til.

Verst i vest

Den vestlige provinsen fikk det meste av regnet og problemene i går, særlig Tenerife og La Palma, men det er ikke rapportert om noen alvorlige hendelser eller skader.

Ras har gått på La Gomera på vei GM-1 mellom Vallehermoso og Valle Gran Rey, og på  La Palma på vei LP-1, LP-11, LP-213, LP-120 og LP-3.

I Arona og Santiago del Teide har steiner rast ned på veiene, og i Adeje og Granadilla de Abona har boliger blitt oversvømt.

Det har også vært tordenvær, og strømnett i  San Miguel de Abona, Granadilla de Abona, Icod de Los Vinos og San Juan de La Rambla har blitt skadet.

Personskader i trafikken

Personskader har oppstått i trafikkulykker på vei TF-5 på Tenerife, hvor det var en kjedekollisjon og en annen kollisjon mellom to biler,  på vei TF-41 på Tenerife, og på vei LZ-1 på Lanzarote.

Vannpøler i veier og gater har ført til trafikkork mange steder.

Flyforsinkelser og omdirigeringer

Mange forsinkelser oppsto for flytrafikken på La Palma, La Gomera, El Hierro, Tenerife Nord og Gran Canaria.

Fire fly fra Storbritannia måtte omdirigeres til Tenerifes sørlige lufthavn og Fuerteventuras lufthavn fordi de ikke kunne lande på Gran Canaria, rapporterer lufthavnoperatøren Aena.

Dette hadde mest med vindforholdene å gjøre, og mindre med regnværet.

Her har det regnet mest

Disse stedene registrerte meteorologisk institutt mest regn i går:

  • Tijarafe: 47,6 millimeter.
  • Roque de Los Muchachos: 45 millimeter.
  • Puntagorda: 41 millimeter.
  • El Paso; 36,6 millimeter.
  • Arure: 26,6 millimeter.

Fra midnatt til i morges ved nitiden, lå El Paso på topp med 35,2 millimeter, fulgt av El Pinar med 29,6; Puntagorda med 25,2; Las Tirajanas med 21,2; og Adeje med 21,2 millimeter.

Selv Kanariøyenes vanligvis tørreste tettsted, Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria, hadde fått 7,1 millimeter nedbør de siste 24 timene frem til klokken 10.10 i dag.

I det store turistområdet Maspalomas har det bare kommet 2,1 millimeter, og Las Palmas har fått 2,4.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags