Tiltalt: Politimann skal ha kalt gateselger «jævla svarting»

Påtalemyndighetene på Kanariøyene har tatt ut tiltale mot en politibetjent for diskriminering basert på rase, det vil si rasisme, og krever to års fengsel.

Politibil på Kanariøyene.

Politibil på Kanariøyene.

En betjent i lokalpolitiet i Santa Úrsula på Tenerife er tiltalt for å ha kommet med trusler, fornærmelser og rasistiske utsagn mot en mann som jobber som gateselger i byen.

Dette skal ha skjedd på en kafeteria i byens hovedgate, ifølge tiltalen.

Påtalemyndighetene hevder at politibetjenten «på en truende måte begynte å herje med ham med den hensikt å ydmyke ham på grunn av hudfargen».

(Med «ham» refereres det til gateselgeren. Red. anm.).

Gateselgeren kommer opprinnelig fra Mali, opplyses det.

Videre skal politibetjenten ha begynt å rope aggressivt mot fornærmede:

«…hvis jeg ser det igjen, skal jeg ta fra deg varene, du får ikke selge mer, din jævla svarting».

Deretter skal han ha tatt mobiltelefonen fra gateselgeren og knust den mot bardisken, fornærmet ham på nytt, og truet med å få ham utvist, ifølge tiltalen.

Han skal også ha truet fornærmede med å ilegge ham en bot på 3000 euro.

I tillegg til en fengselsstraff på to år, krever påtalemyndighetene fire års utestengelse fra politiet, en bot på 1620 euro, en erstatning til fornærmede på 2000 euro for moralsk skade, og at han må betale for reparasjonen av mobiltelefonen.

Saken skal opp i provinsretten i Santa Cruz de Tenerife på mandag.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!