Politiet slo til mot Hells Angels på Tenerife

Seks mistenkte medlemmer av Hells Angels kartell på Kanariøyene er arrestert på Tenerife av nasjonalpolitiet.

Politibil Policia Nacional

Politibil fra Policia Nacional.

Medlemmene ble arrestert på forskjellige steder på Tenerife.

De er mistenkt for å være medlemmer i en organisasjon knyttet til kriminell virksomhet, skadeverk, alvorlige trusler og bruk av tvang, skriver politiet i en pressemelding.

Hells Angels skal ha absorbert og underlagt seg andre motorsykkelklubber på Tenerife for å få kontroll over territoriet, hevder politiet.

Har vært etterforsket i tre år

Etterforskningen startet for tre år siden, da politiet ble kjent med at Hells Angels motorsykkelklubb (HAMC) hadde planer om å utvide maktsfæren til Tenerife.

Etterforskerne fant ut at Hells Angels angivelig anså at Tenerife skulle være under deres kontroll, og at rivaliserende motorsykkelgjenger skulle hindres fra å komme inn i deres territorium, opplyses det i pressemeldingen.

De som ikke var rivaliserende klubber, og ønsket å etablere seg, måtte etter sigende etablere seg under Hells Angels kontroll, ifølge politiet.

En annen motorsykkelklubb som ønsket å etablere en gren på Tenerife, skal ha blitt utsatt for tvang, alvorlige trusler og skadeverk på motorsykler og biler, hevder politiet.

Kom til Spania i 1997

I pressemeldingen vises det til at Hells Angels Motorcycle Club er en organisasjon som er etablert i 62 land, har cirka 5000 medlemmer, og er ulovlig i land som Tyskland og Nederland.

De etablerte seg i Spania i 1997, og har for tiden 17 karteller i landet, opplyses det.

Ekspanderer til nye regioner

Ekspansjonen i Spania skal ha vært progressiv, særlig de siste årene, da de har etablert seg i blant annet Costa del Sol, Costa Levantina, Costa Brava og Kanariøyene.

Politiet har tidligere slått til mot andre Hells Angels-karteller i Spania på mistanke om at de tilhører en kriminell organisasjon, narkotikalovbrudd, utføring av tvang, utpressing, tyverier, ran, og ulovlig innehav av våpen.

Det spanske nasjonalpolitiets innsats på dette området er del av innsatsen til Europol for å hindre etableringen av motorsykkelgjenger som de mener er knyttet til organisert kriminalitet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!