Over 500 båtflyktninger ankom i natt – fire døde

Fire langkanoer med til sammen over 500 passasjerer kom inn til El Hierro i løpet av natten.

Fly fra sjøredningstjenesten på Kanariøyene.

Fly fra sjøredningstjenesten på Kanariøyene.

To av passasjerene i den ene båten var døde ved ankomst, og to andre døde like etter, skriver nyhetsbyrået Efe, som viser til kilder fra nødsentralen.

Det er ikke utelukket at passasjerer også kan ha omkommet ute på havet, og blitt kastet over bord.

Mange av passasjerene var i en svært dårlig helsetilstand, og ble innlagt på sykehus, opplyses det.

De fire båtene ble møtt av sjøredningstjenesten utenfor kysten, og hjulpet inn til havnen i La Restinga sør på El Hierro.

En av båtene hadde motorstopp og drev hjelpeløst ute på havet da den ble oppdaget av et lete- og overvåkingsfly, tvitrer sjøredningstjenesten.

Bildet er tatt fra sjøredningstjenestens fly.

I går, fredag, kom det også en båt der to passasjerene var i kritisk helsetilstand. En av dem døde på et sykehus, og den andre kjemper for livet.

De siste par ukene har minst tolv passasjerer i slike båter vært døde ved ankomsten til Kanariøyene, eller dødd kort tid etterpå, og minst 20 har dødd ute på havet og blitt kastet over bord, ifølge opplysninger fra sjøredningstjenesten, nødsentralen og Røde Kors.

Med de siste ankomstene er årsrekorden fra 2006 på 31 678 flyktninger og andre migranter allerede slått.

Fra januar til oktober kom det 30 705, viser månedsrapporten fra innenriksdepartementet, og de første dagene i november har det kommet flere båter med mange passasjerer.

I oktober alene kom det nesten 15 000 flyktninger og andre migranter i småbåter til Kanariøyene, de fleste til El Hierro og Tenerife, og de fleste med hjemsted sør for Sahara.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!