Nye ladestasjoner for elbiler på Gran Canaria

Myndighetene utvider nettverk med ladestasjoner for elbiler på Gran Canaria.

To nye ladestasjoner er på plass i La Aldea de San Nicolás kommune vest på øya, skriver øyrådet i en pressemelding.

Med dette kommer antallet ladepunkter installert på Gran Canaria av myndighetene opp i 48.

Ladepunkter finnes nå i alle de 21 kommunene på øya.

Energirådet på Gran Canaria signerte 24. november en samarbeidsavtale med La Aldea  kommune om drift av de nye ladepunktene.

De er på 22 kilowatt hver, og gjør det mulig å lade opp en elbil tilstrekkelig til å kjøre 100 kilometer i løpet av 40 minutters lading, opplyser øyrådet.

Ladepunktene er svært viktige for kommunen, og er en respons på et økende behov, uttaler ordføreren i La Aldea, Víctor Juan Hernández, i pressemeldingen.

De nye ladestasjonene er plassert ved den østlige rundkjøringen i Aldea, der fire gater møtes.

Du finner en oversikt over ladepunktene på Gran Canaria her: www.movilidadelectricagrancanaria.com.

På denne nettadressen kan du også reservere tid for opplading av batteriene og betale for ladingen.

Salget av elkjøretøy er i ferd med å øke på Kanariøyene i takt med at tilbudet øker og ladestasjoner settes i drift, men er fortsatt svært lavt sammenlignet med Norge, som ligger på verdenstoppen.

Den største innvendingen fra potensielle kjøpere er prisnivået sammenlignet med kjøretøy med forbrenningsmotor, men støtteordninger reduserer forskjellen.

Rekkevidden er knapt noe tema lenger, i og med at de fleste elbilene på markedet kan komme seg rundt nesten over alt på Kanariøyene på et fulladet batteri.

De fleste større bilutleierne på Gran Canaria har i dag elbiler i flåten.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!