Gran Canaria rundt i elbil uten ladestopp

Biltest: To elbiler ble på søndag kjørt rundt hele Gran Canaria uten å lades opp underveis for å avlive myten om at elbiler har for dårlig rekkevidde til å brukes på Kanariøyene.

Disse to elbilene kjørte Gran Canaria rundt, og hadde fortsatt strøm nok igjen på batteriene til å kjøre cirka 50 kilometer til. Foto: Limomium Canarias

De to bilene av modellen Kia Soul EV hadde 25 prosent batterikapasitet igjen etter å ha kjørt 176,5 kilometer i delvis svært kupert landskap, særlig langs vestkysten mellom Mogan og Agaete.

Bilene kunne kjørt 225 kilometer før batteriene ville vært tomme for energi.

1,7 euro i strømkostnad

Det var AUVE, en brukerforening for elbiler, og selskapet Limonium Canarias y Oceanográfica Divulgación, i samarbeid med tv-stasjonen TVE, som sto bak kjøredemonstrasjonen på siste dag av den europeiske mobilitetsuka.

Kjøringen kostet 1,7 euro i oppladingsstrøm, hvilket er cirka en tidel av hva drivstoffkostnadene for en tradisjonell bensinbil av samme størrelse på strekningen, ifølge Limonium Canarias.

11 kWh per 100 km

Kjørekomputeren viste at forbruket var 11 kilowattimer på 100 kilometer, og kostnaden per kilowattime ligger på 0,087 euro med nattariff på Kanariøyene.

Limonium Canarias påpeker at selv om elbiler koster mer enn tradisjonelle biler i innkjøp, er kostnadene så lave i sammenligning med bensinutgaven av Kia Soul at det vil koste 10 000 euro mindre å kjøre bilen 150 000 kilometer.