Dyrlege etterforskes for ulovlig kupering av hundeører

En veterinær er mistenkt av politiet for å ha kupert ørene på hunder av rasen Presa Canario på Gran Canaria.

Ulovlig kupering av ører på hunderasen presa canario.

Hunderasen Presa Canario har normalt "hengeører".

Kupering av rent estetiske årsaker har vært ulovlig siden 2018, ifølge Spanias lov om dyrevelferd, og blir ansett som dyremishandling.

Den 52 år gamle veterinæren er fra Castellón, og utførte kuperingene på hundevalper hos en hundeoppdretter i Telde under et ferieopphold på Gran Canaria, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Kuperingen skal ha skjedd 18. mars.

Foto: Guardia Civil

Guardia Civils flora og faunapoliti Seprona startet etterforskningen etter at veterinærkollegiet leverte en anmeldelse 14. april.

Seprona inspiserte hundeoppdrettet sammen med en veterinær fra Telde kommune, og fikk bekreftet at oppdretteren hadde tre Presa Canario-valper med kuperte ører, og at dokumentasjon viste at det var den nevnte veterinæren som hadde utført inngrepet.

Oppdretteren skal ha forklart at valpene hadde skadet ørene under slåssing, slik at det var nødvendig å kupere de skadde ørene, og i tillegg de uskadde ørene for at det skulle se «harmonisk» ut.

Saken er overlevert til domstolene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags