Opplev Kanariøyenes magiske nattehimmel

Kanariøyenes nattehimmel er en av Europas mest stjerneklare, og et utmerket sted for stjernekikking.

Observatorio del Roque de los Muchachos på LaPalma

Observatorio del Roque de los Muchachos på LaPalma.

Øygruppens geografiske beliggenhet og et landskap med høye fjell og naturområder langt borte fra byenes lysskinn, gjør Kanariøyene til det perfekte reisemålet for både astronomer og stjernekikkere.

Nattehimmelen er blant Europas klareste, mye takket være en lov som har forbudt lysforurensing om natten siden 1988, og en regulert flytrafikk, skriver turistrådet i en pressemelding.

Passatvindene bidrar til at himmelen er mindre tilskyet, slik at det blir stjerneklart.

Kanariøyene har verdenskjente astronomiske anlegg for kosmiske studier og astrofysiske eksperimenter.

Noen av disse befinner seg på 2400 meters høyde, og øygruppen er utnevnt til Starlight destination av Unesco.

På Tenerife ligger solteleskopet Gregor, det største i Europa.

Det astrofysiske observatoriet Roque de los Muchachos på La Palma blir ansett for å være et av verdens mest prestisjerike.

Begge anleggene er åpne for allmenheten.

Det finnes dessuten privatbedrifter som arrangerer guidede nattvandringer og stjernekikking fra spektakulære utsiktssteder.

Nedenfor finner du en liste over Kanariøyenes fremste steder for stjernekikking.

Tenerife

Utsiktstedet El Palmar i byen Buenavista nord på øya er et utmerket sted for å se Orion og hans jakthunder, Store Hund (Canis Major) og Lille Hund (Canis Minor), særlig mot slutten av året.

Gran Canaria

På Llanos de Garañón, som ligger 1700 meter over havet, har du tydelig utsikt over Tvillingene (Gemini), Kusken (Auriga), Tyren (Taurus) og Orion.

Disse er spesielt vakre om våren.

La Gomera

El Alto de Garajonay, øyas høyeste punkt, ligger 1487 meter over havet.

Dette er et naturlig utsiktspunkt som er perfekt for å se stjernebilder som Orion, Gemini, Skytten (Sagittarius), Skorpionen (Scorpius) og Lillebjørn (Ursa Minor).

La Palma

Utsiktspunktet San Borondón ligger på den vestre delen av øya, og tilbyr fri sikt over Cassiopeia og Kefeus (Cepheus).

Lanzarote

I sommernettene, når månen ikke er fremme, kan du se det tekanneformede stjernebildet Sagittarius og den rødaktige Scorpius fra utsiktspunktet Peñas del Chache.

Fuerteventura

Fra utsiktspunktet Morro Velosa i nærheten av Betancuria, kan du tydelig se Kassiopeias W-form og Ursa Minor, med Polstjernen som markerer nord.

El Hierro

Frem til 1885 gikk nullmeridianen gjennom Kapp Orchilla, der Orchillas fyr ble bygd.

Dette er et perfekt sted for å beskue stjernebildet Taurus.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!