Miljøverngrupper samler seg til felles front på Tenerife

Elleve miljøverngrupper har slått seg sammen for å jobbe mot det de kaller «destruktiv politikk» på Tenerife.

Kvinner demonstrerer mot klimaforandringer.

"Det er ingen planet B"

I en felles pressemelding viser gruppene til en rask degradering av øya. De hevder at det må handles nå, ellers vil det være for sent.

Gruppene går sammen for å få bedre samhandling når de går til rettslige skritt, innhenting og deling av informasjon, gjennomføring av aksjoner, og fremlegging av problemer til institusjoner som styrer naturforvaltningen, heter det i pressemeldingen.

Miljøverngruppene som skal samarbeide er blant annet Salvar la Tejita, Ben Magec Ecologistas en Acción, ATAN, ASIREM, ACBC og Fundacion Canarias ATAN.

Gruppene viser til flere årsaker til en rask degenerering av naturen på Tenerife:

  • Masseturisme
  • Lovlige og ulovlige turistanlegg som utvikles
  • Klimaendringer
  • Ineffektiv kontroll på invaderende arter
  • Dårlig forvaltning av naturområder og truede arter.  

Disse problemene fører til et tap av biologisk mangfold som vi ikke har råd til, og det reduserer livskvaliteten til innbyggerne, slås det fast.

På et innledende møte har gruppene diskutert en opprettelse av en arbeidsgruppe som skal jobbe for å forsvare Kanariøyenes fremtid.

Med dette vil de stoppe uholdbare handlinger til forskjellige styrende myndigheter, etablere retningslinjer for å forsvare territoriet på alle nivåer, og kreve en aktiv forvaltning som tillater en gjenoppbygging av det biologiske mangfoldet i naturens økologiske systemer.

De inviterer også andre organisasjoner på alle Kanariøyene til å delta i samarbeidet.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!