Canariajournalen og Gran Canaria Podden innleder samarbeid

Canariajournalen innleder samarbeid med "Skandinavias varmeste podcast", Gran Canaria Podden fra 1. november.

Gran Canaria Podden, nå på Canariajournalen.

Det er bare å rigge seg til i godstol eller solstol med både artikler og podcast.

Mange av dere har sikkert hørt Patrik "Putte" Appelquists herlige stemme når han ønsker "señoras y señores" velkommen til sin podcast Gran Canaria Podden, som han kaller "Skandinavias varmeste podcast".

Den spennende podcasten blir nå synlig på nettavisen Canariajournalen, slik at du som leser kan lytte til den direkte her.

Hvis du mot formodning ikke allerede har lyttet til Putte når han forteller om den gangen tusenvis av pirater angrep Las Palmas, hvordan man overlever den beryktede dødsfellen i trafikken på Gran Canaria, eller noen andre av hans informative episoder, vil du få mange muligheter i fremtiden.

"Lidenskap, kunnskap og nysgjerrighet"

"Det føles som en naturlig samarbeidspartner," sier Gunn Kleven, ansvarlig redaktør på Canariajournalen.

"Putte driver Gran Canaria Podden med en stor porsjon lidenskap, energi, kunnskap og, fremfor alt, nysgjerrighet. Vi synes han gjør en kjempejobb med podden, og ønsker at våre lesere skal få ta del i det han snakker om, sier hun videre.

På en interessant, lett og overbevisende måte minner han lytterne om Gran Canarias spennende historie, og at øya er så mye mer enn billig øl og vakre strender, betoner hun.

Allerede populær

"Canariajournalen brenner for det samme og har samme drivkraft, og det var det som gjorde at vi møttes så naturlig", sier Putte.

"Podcasten har blitt svært populær blant svensker, nordmenn og finner som har en forkjærlighet for Gran Canaria", forteller han.

Hva er Gran Canaria Podden?

Gran Canaria Podden er akkurat det det høres ut som, og som du sannsynligvis allerede har forstått - en svensk podcast om Gran Canaria for skandinaver. Podden henvender seg både til skandinaver som er turister på øya noen uker i året, og til nordboere som bor deler av året eller permanent på Gran Canaria.

Gran Canaria Podden har noe for alle. Selv om du er en av de som har besøkt øya 20-30 ganger, kan vi garantere at du vil høre spennende ting om øya som du ikke hadde en anelse om fra før av.

Hvorfor ikke teste dine kunnskaper om Gran Canaria ved å ta "Gran Canaria Quiz", som du finner i episode 17 av podden?

Nye episoder hver uke

Hver uke blir det utgitt nye episoder, og det kan handle om alt mellom himmel og jord som har med Gran Canaria å gjøre.

Hvis vi ser på tidligere episoder av podcasten, finner vi, i tillegg til episoder om pirater og dødsfeller, blant annet episoder som handler om ulike, interessante reisemål på øya, om øyas spennende historie, og om morsomme spanske uttrykk og ordtak.

Dessuten praktiske tips om hvordan ting fungerer, eller ikke fungerer, på øya.

For eksempel hva taxiturer koster på Gran Canaria, og hvordan man får tak i en taxi.

Hvem er "Putte"?

Patrik "Putte" Appelquist er 37 år gammel, og elsker å kjøre motorsykkel. Det er delvis derfor han trives så godt på sørlige Gran Canaria.

Putte er født og oppvokst i byen som nå er kjent som "en annen del av Köping", men flyttet til Marbella i Spania allerede som 19-åring.

Der studerte han og lærte seg spansk språk.

I sin ungdom jobbet han som vekter, sikkerhetsvakt og i forsvaret, men han fikk blod på tann av å bo i utlandet, og startet senere en ideell forening for gatebarn i Latin-Amerika.

I ett og et halvt år jobbet han med barn som bodde på en søppelfylling i Nicaragua.

"En utrolig opplevelse som ikke bare gjør en ydmyk overfor livet, men også så utrolig takknemlig for alt man har," sier Putte.

De siste årene har han jobbet som bedriftsutvikler i et innovasjons- og digitaliseringsbyrå som hjelper bedrifter med å bli mer bærekraftige ved hjelp av ny teknologi og innovasjon.

Tolv år med nyheter og informasjon

Canariajournalen ble startet i 2011, og har i årevis vært den foretrukne og mest leste skandinaviske nettavisen på Kanariøyene.

Én million lesere besøkte Canariajournalen i fjor, og leserne åpnet fire millioner sider.

Veksten har fortsatt i år.

Hvert år har det blitt publisert minst 1200 artikler og annen informasjon. Ved å klikke deg inn via menyen eller søke på nettsidene, finner du raskt frem til disse.

I tillegg til nyheter om stort og smått på Kanariøyene som er av interesse for skandinaver, er filosofien at Canariajournalen skal være en lettlest, lettmanøvrert og tiltalende oppslagsbok på internett der du kan finne nyttig informasjon, veiledning og mye mer av interesse.

Det finnes to utgaver av Canariajournalen:

En norsk utgave på Canariajournalen.no, og en svensk utgave på Canariajournalen.se.

Du kan når som helst veksle mellom disse med et klikk til høye på menylinjen øverst.

Mange av artiklene finnes både i svensk og norsk utgave.

Det er ekte mennesker med journalistisk og språklig sterk bakgrunn som oversetter artiklene mellom norsk og svensk, ikke oversettere basert på kunstig intelligens eller andre oversetterprogrammer.

Det sikrer både et godt språk, og at alle nyanser og betoninger kommer frem.

Canariajournalens utgiver og ansvarlige redaktør er Gunn Kleven, som har mange års erfaring med blant annet presse, språkvask og oversetting.

Slik finner du podden på Canariajournalen

Du finner podcasten øverst i Canariajournalens meny under "Podcast", samt på forsiden hvis du ruller ned til omtrent midten av siden.

Det er bare å trykke på "Gran Canaria Podden" og begynne å lytte.

Hva er egentlig en podcast?

En podcast, "poddradio" eller "podd" som det vanligvis kalles, er et radioprogram som blir innspilt på forhånd og deretter lagt ut på plattformer der podcaster finnes.

Noen populære eksempler på slike plattformer er Spotify, Apple Podcasts og Google Podcast.

I stedet for at radioprogrammet blir sendt direkte i eteren, blir det altså lagt ut på internett slik at hvem som helst, når som helst, kan lytte til det via sin mobiltelefon, datamaskin eller nettbrett.

Hvis du vil vite mer om Gran Canaria Podden, er adressen www.GranCanariaPodden.se.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags