Sju grunner til å besøke Kanariøyene året rundt

Sju grunner til å besøke Kanariøyene, også om sommeren, blir listet opp i en pressemelding fra Promotur Turismo de Canarias, det offentlige selskapet som markedsfører Kanariøyene.

Palmitos Park på Gran Canaria er en fin opplevelse for hele familien. Foto: Hugo Ryvik

Promotur viser til at Kanariøyene har fargerike strender, et klima som gjør det mulig å nyte en behagelig ferie når som helst på året, og tilbyr et bredt utvalg av fritidsaktiviteter for familier.

Kanariøyene byr også på mange utendørsaktiviteter, som fotturer, sykling og all slags ekstremsport, inkludert fjellklatring, paragliding, strikkhopping og mye mer.

Promoturs sju grunner til familieferie på Kanariøyene

  1. De beste familieferiene på Kanariøyene starter online. Nettstedet Theadventurestarts.com er laget slik at ferien kan forberedes sammen med barna på en visstnok lærerik og underholdende måte med spill som har morsomme figurer.
  2. Gå på farget strand. Naturen på Kanariøyene er bygd opp av vulkanske bergarter, hvilket betyr at de fleste av strendene på Kanariøyene har ulike farger. Kanariøyene har mer enn 500 strender
  3. Trygt og med europeisk standard. I tillegg til høy standard på hoteller, leiligheter og turisttjenester, er det også utviklet et godt helsevesen som er tilgjengelig for besøkende.
  4. Minner for livet på de beste vann- og fornøyelsesparkene. Kanariøyene tilbyr fart og spenning for barn og voksne, med moderne og profesjonelle team og badevakter. Siam Park på Tenerife er kjent for å være den beste fornøyelsesparken i Europa. Aquapark Costa Teguise på Lanzarote, Acua Water Park på Fuerteventura og Sioux City og Holiday World på Gran Canaria er de mest populære.
  5. Dyr. Loro Parque på Tenerife er en flott dyrepark, de har faktisk den største visningen av papegøyer i hele verden.
  6. En himmel full av stjerner. På Kanariøyene kan du kan føle deg nærme universet. Temperaturinversjonen som vindene forårsaker og brisen fra passatvindene motvirker at det dannes dannelse av skyer. Dette gjør Kanariøyene til en perfekt destinasjon for stjernekikking, uansett årstid. Observatoriet Gregor teleskop of Tenerife, det største i Europa, og Roque de los Muchachos Observatory på La Palma, er åpent for publikum og organiserer turer for å fremme kunnskap om sitt arbeid.
  7. Hav fylt med liv. Vannet holder en temperatur på om lag 20 grader til enhver tid. Dermed kan du oppleve alt fra havskilpadder til spennende fisker. Under vannoverflaten skjuler Kanariøyene mange skatter. Naturen på Kanariøyene er bygd opp av vulkanske bergarter, dermed kan du oppleve undersjøisk lava med et variert landskap med klipper og grotter. Hvis du vil se delfiner, spekkhoggere, grindhval eller blåhval, kan du speide etter disse fra båt. Båter går fra den sørlige kysten av Tenerife og Gran Canaria, og fra Costa Tazacorte på La Palma og Costa de Valle Gran Rey på La Gomera.