78 mennesker reddet fra synkende gummibåt ved Gran Canaria

Sjøredningstjenesten reddet natt til i dag, onsdag, 78 passasjerer i en gummibåt som var i ferd med å synke sørøst for Gran Canaria.

Båt fra sjøredningstjenesten på Kanariøyene med flyktninger på dekk.

Fra nattens redningsaksjon.

Passasjerene i to andre gummibåter som befant seg utenfor Fuerteventura og Gran Canaria ble også reddet, skriver nyhetsbyrået Efe.

I alt ble cirka 200 mennesker reddet, alle fra områder sør for Sahara. 

To helikoptre og en båt rykket ut for å redde migrantene i båten utenfor Maspalomas.

Flere av passasjerene lå i vannet da redningen kom, ifølge Efe.

Sjøredningstjenesten ble varslet om at båtene var på vei mot Kanariøyene fra kysten av Vest-Sahara, og lette etter dem med helikopter.

Den første ble funnet 122 kilometer utenfor Fuerteventura, og passasjerene ble fraktet i redningsbåt til havnene i Gran Tarajal.

Tre mindreårige, 13 kvinner og 46 menn ble reddet.

Den andre ble oppdaget 143 kilometer sør for Maspalomas, og hadde 78 passasjerer.

Helikoptrene heiste opp de som lå i vannet, og sjøredningsbåten tok seg av de andre, som ble fraktet til havnen i Las Palmas.

Den tredje båten ble oppdaget 104 kilometer fra Gran Canaria.

Den hadde en mindreårig, elleve kvinner og 44 menn om bord.

Disse ble også fraktet til Las Palmas.

Hittil i oktober har det kommet over 5000 flyktninger og andre migranter i småbåter til Kanariøyene fra Afrika, og antallet nærmer seg 20 000 hittil i år, ifølge tall fra innenriksdepartementet, sjøredningstjenesten og Røde Kors.

I går kom det 674 flyktninger og andre migranter til Kanariøyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags