509 millioner euro til forbedringsprosjekter i Gran Canarias kommuner

Startsignalet har gått for 428 prosjekter i 19 av Gran Canarias 21 kommuner, som skal dele på en pott på 509 millioner euro.

President for øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales og ordførere

Presidenten for øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales sammen med glade ordførere. 

Gran Canarias president, Antonio Morales, og ordførerne i de 19 kommunene, signerte på onsdag en avtale om disse prosjektene, som er et samarbeid mellom øyrådet og kommunene.

Prosjektene skal gjennomføres i perioden 2023-2027.

Pengene kanaliseres gjennom Kanariøyenes utviklingsfond Fdcan, og kostnadene deles mellom Kanariøyenes regjering, øyrådet og kommunene.

Prosjektene er innen infrastruktur, transport, modernisering av offentlige områder, og fornybar energi, ifølge en pressemelding fra øyrådet.

President Morales hevder at det behøves 14 000 arbeidsplasser for å gjennomføre arbeidene.

Dette er andre runde som kjøres med Fdcan-opplegget.

Den forrige strakk seg også over fire år.

Hver kommune har fått muskler til prosedyrer for andre fase av Fdcan, sa Morales under signerigsseremonien.

Kommuneforbundet Fecams leder Óscar Hernández, viste til at det er en innsprøytning for kommunenes kapasitet til å manøvrere.

Han peker på forbedringer innen renhold, vannforvaltning, og selvforsyning av strøm med solceller.

Livskvaliteten i kommunene kan forbedres, slår han fast.

De to kommunene som fikk avslag, er Mogán i sørvest og San Mateo i nord, som allerede har fått mer enn de ville hatt rett på gjennom Fdcan ved å ta en annen finansieringsvei utenom Fdcan, ifølge Morales.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!