Kanarisk øl premiert i World Beer Awards

Tre øltyper som produseres på Kanariøyene ble premiert på årets utgave av den internasjonale konkurransen World Beer Awards.

Kanarisk øl flasker.

Vinnerøl på flaske.

Premiene gikk til Dorada Especial Tostada og Dorada Especial Negra, produsert på Tenerife, og Tropical 1924, som blir produsert på Gran Canaria.

Dorada Especial Tostada ble tildelt gullmedalje, og ble kåret til beste spanske øl i kategorien "Vienna Lager".

Dorada Especial Negra fikk bronsemedalje i kategorien "Dark Lager".

Tropical 1924 vant sølvmedalje i kategorien "Seasonal Maibock/Helles Bock".

Omtale av ølet

Dorada Especial Tostada har karamelliserte toner, en velbalansert sødme og en bitterhet som gir den en langvarig smak, sier beskrivelsen.

Dorada Especial Negra kombinerer, ifølge omtalen, malt og dobbel humle som gir fylde, og gir kontraster mellom sødme og bitterhet.

Tropical 1924 beskrives som et fyldig øl med lett karamellsmak, en passende blanding av herkules, perle og annen aromatisk humle, noe som gir den en god balanse mellom aroma og bitterhet.

Både Dorada og Tropical produseres av selskapet Compañía Cervecera de Canarias.

Produsenten har vunnet priser på World Beer Awards siden 2020.

Øl fra over 50 land deltok i årets konkurranse.

Fakta om produsenten

Compañía Cervecera de Canarias har en fabrikk som produserer Tropical i Las Palmas, og en annen fabrikk som produserer Dorada i Santa Cruz de Tenerife.

Selskapet produserer også Stella Artois på lisens, og distribuerer øl fra Grupo AB InBev, som har Budweiser, Corona, Becks, Leffe og Franziskaner, samt fra Grupo Diageo, som har Guinness.

Foruten øl, distribueres energidrikken Red Bull, cidere fra Kopparberg og Magners, sangría fra Devolcán og juice fra Libby's.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!