Liker du ost? Her er årets beste fra Gran Canaria

27 priser ble delt ut i 13 ostekategorier på øyrådets eksperimenteringsgård i Arucas den 5. mai. Her er vinnerlisten. Buen provecho!

geitost lagring agüimes

Lagring av ost ved El Cardón-ysteriet i Agüimes, en av prisvinnerne. 

Konkurransen ble arrangert for 30. gang av departementet for primærsektoren og matsuverenitet.

Her er prisvinnerne

Halvlagret ost fra pasteurisert melk:

1. Quesos El Zurrón fra Joquegran SL i Santa Lucía.

2. Quesaos Lustita fra Arquegran Agüimes SL i Agüimes.

Lagret ost fra pasteurisert melk:

1. Quesos Flora Valsequillo fra SAT Quesos Flor, Valsequillo.

2. Quesos San Mateo fra Quesos San Mateo SL i Vega de San Mateo.

Mykost fra råmelk:

1. Era Del Cardón fra Luis Martel Perdomo, Agüimes.

2. Quesos Campå de Guía fra José Juan Gil Mendoza i Santa María de Guía.

Halvlagret ost fra råmelk:

1. Artisanal Guedes fra Juan Andrés Vizcaíno Guedes, Santa Lucia.

2. Quesos La Pastora fra CB Familia Pernia Aguiar i Las Palmas.

Halvlaget, blandet ost:

1. Quesos Cueva Sosa fra: Felipe Mendoza Ramosi, Gáldar.

2. Artisanal Guedes fra Juan Andrés Vizcaíno Guedes i Santa Lucia.

Diverse ostetyper:

1. Campo de Guía fra José Juan Gil Mendoza i Santa María de Guía.

2. El Cortijo De Las Hoyas fra Francisco Díaz González i Moya.

Det er bare å finne frem redskapen. Her er det mange godbiter å velge mellom. Foto: ChrisPsi

Ost med opprinnelsesmerking "Gran Canaria" i kategorien "Queso de Flor de Guía":

1. Los Altos de Moya fra Juan Felix Medina Moreno i Moya.

2. Cortijo de Candeoros fra Cristóbal Moreno Díaz i Gáldar.

Ost med opprinnelsesmerking "Gran Canaria" i kategorien "Queso de Guía":

1. Quesos Cortijo de Pavón fra José de la Cruz Mendoza Mendoza i Santa María de Guía.

2. Cortijo de Caideros fra Cristóbal Moreno Díaz i Gáldar.

Ost med opprinnelsesmerking "Gran Canaria" i kategorien " Queso de Media Flor de Guía":

1. Los Altos de Moya fra Juan Felix Medina Moreno i Moya.

2. La Caldera fra Javier González Ramos i Gáldar.

Lagret ost fra geiteråmelk:

1. El Caidero fra Yolanda Arencibia Díaz i Moya.

2. Quesos La Pastora fra Familia CB Pernia Aguiar i Las Palmas.

Lagret ost fra saueråmelk:

1. La Caldera fra Francisco Javier González i Gáldar.

2. El Cortijo de Las Hoyas fra Francisco Díaz Gonzálezi, Moya

Lagret ost fra kuråmelk:

1. Madre Vieja fra Jorge Valentin Quintana Pérez i Moya.

2. Los Castaneros fra Juan José Arencibia Quintana i Moya.

Blandet ost fra råmelk:

1. Quesos El Chorrito Lomo fra Mario Quintana Sanchez i Valleseco.

2. Quesos Angelita fra Carmelo Melián Suárez. Municipality i Valsequillo.

Årets hederspris

Ysteriet El Caidero i Moya.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags