Kanariske oster premiert i Spanias ostemesterskap

Spanias ostemesterskap ble avviklet denne uken i Madrid. Tre oster fra Kanariøyene fikk gjeve priser.

Gastronomi_ ost_konkurranse

Dommerpanel klar til innhugg i ostefatet.

Konkurransen, som heter "Campeonato Gourmetquesos" og var den 13. i rekken, ble holdt på den 36 utgaven av Salón Gourmets.

Dette er prisvinnerne fra Kanariøyene:

Gull i kategorien "lagret ost fra pasteurisert geitemelk" til Julián Díaz DOP Majorero, Arquema (Tuineje, Fuerteventura).

Gullvinnerost. Foto: Grupo Gourmets

Bronse i klassen "ferskost fra rå geitemelk" til Tetir DOP Majorero Quesos, Tetir Puerta del Rosario Queso (El Rosario, Fuerteventura).

Bronse i kategorien "lagret ost fra pasteurisert sauemelk" til Bodega Oveja, Finca de Uga (Lanzarote)

Over 820 oster deltok i konkurransen, og 100 gikk til finalen.

60 oster ble premiert i 20 kategorier.

Ost skal ikke bare smake, men lukte også. Foto: Grupo Gourmets

Dette gikk for seg på Ifemai-messen i Madrid, og ble avsluttet 20. april.

Messen ble holdt på et 70 000 kvadratmeter stort areal.

2000 spanske og utenlandske utstillere deltok med cirka 55 000 unike produkter, opplyser arrangøren i en pressemelding.

Det ble holdt en rekke konkurranser, blant annet beste hamburger, beste ost, beste sandwich, og beste gourmettapas.

En hamburger fra kanariøya La Palma ble kåret til Spanias beste.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags